Σαλάτα ρυζιού καπριτσιόζα

Εμφανίσεις: 6.732
Σαλάτα ρυζιού καπριτσιόζα
Υλικά:
150 γρ. τυρί asiago (ασιάγκο)
350 γρ. ρύζι parboiled
200 γρ. κρεμμύδια τουρσί
150 γρ. ζαμπόν (σε ένα κομμάτι)
150 γρ. μανιτάρια κονσέρβα
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
20 γρ. μαϊντανός


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες : ρυζοσαλάτα: σαλάτα με ρύζι | Tzatziki calories

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει al dente, το αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε κρύο τρεχούμενο νερό στην κατσαρόλα για να σταματήσει το μαγείρεμα και το στραγγίζουμε.

Στραγγίζουμε τα κρεμμυδάκια από το ξίδι και τα ξεπλένουμε. Στραγγίζουμε επίσης τα μανιτάρια και τα κόβουμε στα δύο.

Κόβουμε και το ζαμπόν σε μικρούς κύβους και τα προσθέτουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια στο ρύζι.

Ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τυρί κομμένο σε κύβους. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σαλάτα μας να σταθεί για μισή ώρα, ώστε το ρύζι να αρωματιστεί από τα υπόλοιπα υλικά, και μετά τη σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες411
Πρωτεΐνες ζωικές25,74 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές6,31 γρ.
Υδατάνθρακες51,58 γρ.
Λιπαρά14,31 γρ.
Σάκχαρα0,95 γρ.
Φυτικές ίνες0,6 γρ.