Κινέζικο τηγανητό ρύζι ολικής με κοτόπουλο και λαχανικά

Εμφανίσεις: 2.179
Κινέζικο τηγανητό ρύζι ολικής με κοτόπουλο και λαχανικά
Υλικά:
5 γρ. σκόρδο σε σκόνη
30 ml σησαμέλαιο
50 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
250 γρ. ρύζι καστανό
40 ml σόγια sauce
100 γρ. κοτόπουλο μπούτι
50 γρ. ζαμπόν
100 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
50 γρ. κρεμμύδια φρέσκα (ολόκληρα)
2 αυγά
50 γρ. καρότα (1 τεμ.)
50 γρ. κολοκυθάκια (1/2 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγή με σκόρδο σε σκόνη | συνταγές με σησαμέλαιο | σκόρδο σε σκόνη συνταγές | σκόρδο σε σκόνη | συνταγές με κοτόπουλο μπούτι | Chicken soup calories

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε το ρύζι να γίνει σπυρωτό. Σε ένα γουόκ σοτάρουμε τον αρακά στο σησαμέλαιο και προσθέτουμε τα αυγά που έχουμε χτυπήσει. Όταν αρχίσει να γίνεται ομελέτα το ανακατεύουμε καλά και το σπάμε, προσθέτουμε στο τέλος το ρύζι. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο (που έχουμε ξεκοκαλίσει και κόψει σε μικρά κομμάτια όπως και τα λαχα) με τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το φρέσκο κρεμμύδι ,το καλαμπόκι και το ζαμπόν. Αφού μαγειρευτεί καλά  το κοτόπουλο το προσθέτουμε στο ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Τέλος βάζουμε τη σόγια , το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Αντί για κοτόπουλο θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε γαρίδες, χοιρινό ή μοσχάρι.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες319
Πρωτεΐνες ζωικές16,47 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,79 γρ.
Υδατάνθρακες23,35 γρ.
Λιπαρά8,27 γρ.
Σάκχαρα4,14 γρ.
Φυτικές ίνες3,54 γρ.