Αρχική σελίδαΥλικά ▸ guanciale

Υλικά:
guanciale

Δημοσιεύθηκε: 9/12/2014 - Εμφανίσεις: 7656




Το guanciale είναι αλλαντικό από χοιρινό μάγουλο, το κομμάτι εκείνο που περιλαμβάνει κρέας (μύες) και λίπος. Έχει διαφορετική σύνθεση από το λαρδί (λίπος της πλάτης) και το μπέικον (λίπος της κοιλιάς). Κατά συνέπεια, είναι πιο σκληρό απ’ ό,τι το μπέικον και με άρωμα χαρακτηριστικά πιο έντονο.

Είναι βασικό συστατικό στην προετοιμασία πολλών καρυκευμάτων και αναγνωρίστηκε ως παραδοσιακό προϊόν έπειτα από πρόταση των ακόλουθων ιταλικών περιοχών:
Περιφέρεια Abruzzo (guanciale amatriciano), περιφέρεια Calabria (guanciale ("vusciularo" ή "vuccularo"), περιφέρεια Friuli-Venezia Giulia (guanciale), περιφέρεια Lazio (guanciale dei monti Lepini al maiale nero), περιφέρεια Molise (guanciale "vrucculare" ή "vrucculeare"), περιφέρεια Sardegna (guanciale), περιφέρεια Toscana (barbina guanciale), περιφέρεια Umbria (guanciale ή barbozzo).



Σχόλια