Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ guanciale
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 9/12/2014 - Εμφανίσεις: 7656 |
![]() ![]() |

Το guanciale είναι αλλαντικό από χοιρινό μάγουλο, το κομμάτι εκείνο που περιλαμβάνει κρέας (μύες) και λίπος. Έχει διαφορετική σύνθεση από το λαρδί (λίπος της πλάτης) και το μπέικον (λίπος της κοιλιάς). Κατά συνέπεια, είναι πιο σκληρό απ’ ό,τι το μπέικον και με άρωμα χαρακτηριστικά πιο έντονο.
Είναι βασικό συστατικό στην προετοιμασία πολλών καρυκευμάτων και αναγνωρίστηκε ως παραδοσιακό προϊόν έπειτα από πρόταση των ακόλουθων ιταλικών περιοχών:
Περιφέρεια Abruzzo (guanciale amatriciano), περιφέρεια Calabria (guanciale ("vusciularo" ή "vuccularo"), περιφέρεια Friuli-Venezia Giulia (guanciale), περιφέρεια Lazio (guanciale dei monti Lepini al maiale nero), περιφέρεια Molise (guanciale "vrucculare" ή "vrucculeare"), περιφέρεια Sardegna (guanciale), περιφέρεια Toscana (barbina guanciale), περιφέρεια Umbria (guanciale ή barbozzo).
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια
