Παραδοσιακά λικέρ

Το λιμοντσέλο του παππού
Δημοσιεύθηκε: 14/11/2013 - Εμφανίσεις: 7886

Ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια με τον αποφλοιωτή πατάτας. Σε ένα γυάλινο βάζο χωρητικότητας 3 lt το οποίο πρέπει να σφραγίζει στο κλείσιμο με ελαστικό στο καπάκι, βάζουμε τις φλούδες του λεμονιού με το οινόπνευμα να «ψηθούν» για 10 με 15 ημέρες σε σκοτεινό μέρος (το διάστημα που θα χρειαστεί εξαρτάται από τα λεμόνια, είναι έτοιμο όταν έχει κιτρινίσει το οινόπνευμα). Κάθε δύο μέρες κουνάμε το βάζο, χωρίς να το ανοίξουμε καθόλου μέχρι το τέλος. Στη συνέχεια, βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, βράζουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Στην κατσαρόλα με το κρύο σιρόπι προσθέτουμε το οινόπνευμα με τις φλούδες και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, σουρώνουμε το λιμοντσέλο, στρώνοντας ένα ύφασμα μέσα στο χωνί που θα χρησιμοποιήσουμε για να το ρίξουμε σε γυάλινο μπουκάλι. Tips: • Καλό θα είναι να πάρουμε μόνο το κίτρινο μέρος από τις φλούδες των λεμονιών. • Αφήνουμε το λιμοντσέλο να «ξεκουραστεί» μία εβδομάδα πριν το χρησιμοποιήσουμε. • Το πίνουμε από την κατάψυξη, παγωμένο. Το καλύτερο για το σού
Διαβάστε περισσότερα