Τρούφες με κρέμα tiramisu γεμιστές με πραλίνα φουντουκιού

Εμφανίσεις: 3.948
Τρούφες με κρέμα tiramisu γεμιστές με πραλίνα φουντουκιού
Υλικά:
120 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ (savoyard)
200 γρ. nutella
4 δόσεις καφέ espresso
300 γρ. τυρί mascarpone (μασκαρπόνε)
100 γρ. κακάο
60 γρ. ζάχαρη άχνη


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες nutella | μπισκότα σαβαγιάρ (savoyard) συνταγές | ζάχαρη άχνη | συνταγές με nutella | συνταγές με μπισκότα σαβαγιάρ (savoyard) | Pineapple calories

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε το τυρί μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη εως γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε τα σαβαγιάρ που έχουμε τριματίσει σε σκόνη τα ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει. Βάζουμε τη nutela στο ψυγείο για λίγη ώρα να παγώσει. Αφού είναι έτοιμο το μείγμα με το τυρί το μοιράζουμε στα 4 ή 6 μπαλάκια ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να κάνουμε τα τρουφακια , ένα ένα τα απλώνουμε στο χέρι μας σχηματίζοντας ένα δίςκο. Με ένα κουτάλι τα γεμίζουμε με nutela και σφραγίζουμε τη γέμιςη κλείνοντας τις άκρες σχηματίζοντας μια μπάλα. Τα περνάμε από το κακάο και τα σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο που έχουμε βάλει τον espresso και τα τοποθετούμε από πάνω.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες881
Πρωτεΐνες ζωικές11,88 γρ.
Υδατάνθρακες82,43 γρ.
Λιπαρά23,07 γρ.
Σάκχαρα59,65 γρ.
Φυτικές ίνες2,93 γρ.