Μικρά κέικ καρότου

Εμφανίσεις: 4.316
Μικρά κέικ καρότου
Υλικά:
20 γρ. φρυγανιά τριμμένη
10 γρ. βούτυρο
50 γρ. αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα)
150 ml ηλιέλαιο (ή άλλο φυτικό έλαιο)
2 αυγά
200 γρ. καρότα (4 τεμ.)
160 γρ. ζάχαρη
20 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
1 λεμόνι (ακέρωτο)
1 πρέζα αλάτι
15 γρ. μπέικιν πάουντερ


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγές με φρυγανιά τριμμένη | αυγά συνταγή | συνταγή με βούτυρο | συνταγές με αμύγδαλα | αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις συνταγές | Flour calories

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Βρέχουμε τον πολτό του καρότου με χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί και να μη μαυρίσει.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αφράτο, προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα αλεσμένα, ξύσμα από ½ λεμόνι και μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό του καρότου.

Βουτυρώνουμε 6 φορμάκια για muffins και τα πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Αδειάζουμε το μείγμα στα φορμάκια μέχρι τα 2/3 της στάθμης τους. Ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε. Πριν τα σερβίρουμε, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0
Πρωτεΐνες ζωικές2,11 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές5,11 γρ.
Υδατάνθρακες57,28 γρ.
Λιπαρά32,57 γρ.
Σάκχαρα34,63 γρ.
Φυτικές ίνες3,31 γρ.