Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Βρέχουμε τον πολτό του καρότου με χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί και να μη μαυρίσει.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αφράτο, προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα αλεσμένα, ξύσμα από ½ λεμόνι και μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό του καρότου.
Βουτυρώνουμε 6 φορμάκια για muffins και τα πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Αδειάζουμε το μείγμα στα φορμάκια μέχρι τα 2/3 της στάθμης τους. Ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε. Πριν τα σερβίρουμε, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αφράτο, προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα αλεσμένα, ξύσμα από ½ λεμόνι και μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό του καρότου.
Βουτυρώνουμε 6 φορμάκια για muffins και τα πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Αδειάζουμε το μείγμα στα φορμάκια μέχρι τα 2/3 της στάθμης τους. Ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε. Πριν τα σερβίρουμε, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.