Fondue σοκολάτας με φρούτα και μπισκότα Brutti e Buoni

Εμφανίσεις: 5.235
Fondue σοκολάτας με φρούτα και μπισκότα Brutti e Buoni
Υλικά για το fondue:
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλούδα πορτοκαλιού
100 ml σπορέλαιο

Υλικά για τα μπισκότα:
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
35 γρ. δημητριακά
125 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο
2 ασπράδια αυγού

Υλικά για τα καλαμάκια φρούτων:
250 γρ. φράουλες
200 γρ. μήλα κοκκινα
150 γρ. αχλάδια
70 γρ. μπανάνες
200 γρ. ακτινίδια


Προτεινόμενες μερίδες: 10

Ετικέτες φλούδα πορτοκαλιού συνταγές | σοκολάτα κουβερτούρα | συνταγές με φλούδα πορτοκαλιού | συνταγή με ασπράδια αυγού | ασπράδια αυγού συνταγές | Tsipouro calories

Εκτέλεση συνταγής

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα για 10 λεπτά τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτουμε τα δημητριακά, το κακάο και την τριμμένη σοκολάτα. Το ανακατεύουμε ελαφρά και το βάζουμε σε ένα κορνέ.

Σε μια λαδόκολλα σχηματίζουμε τα στρογγυλά μπισκότα μαρένγκο και τα βάζουμε σε ζεστό φούρνο, σε θερμοκρασία 160°C, να ψηθούν για 35 λεπτά.

Για το fondue σοκολάτας βάζουμε τo σπορέλαιο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με μία φλούδα πορτοκάλι, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανάβουμε το κερί του fondue και αδειάζουμε τη σοκολάτα μέσα στον μικρό κάδο του σκεύους.

Στη συνέχεια κόβουμε τα φρούτα σε κύβους.
Παίρνουμε καλαμάκια ξύλινα και δημιουργούμε σουβλάκια με φρούτα και μπισκότα εναλλάξ. Σερβίρουμε τα καλαμάκια στο πιάτο και σε  fondue τη  σοκολάτα.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0
Πρωτεΐνες ζωικές0,72 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,14 γρ.
Υδατάνθρακες67,33 γρ.
Λιπαρά20,67 γρ.
Σάκχαρα51,52 γρ.
Φυτικές ίνες6,95 γρ.