Κέικ φουντουκιού με zambaione από κρασί Moscato d'Asti Ceretto

Εμφανίσεις: 5.582
Κέικ φουντουκιού με zambaione από κρασί Moscato d'Asti Ceretto
Υλικά για το κέικ φουντουκιού:
200 γρ. φουντούκια (αποφλοιωμένα)
7 αυγά
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
20 γρ. μπέικιν πάουντερ

Υλικά για το σιρόπι:
700 ml νερό
40 ml χυμός λεμονιού φρέσκος
500 γρ. ζάχαρη
7 πρέζες κανέλλα (σκόνη)
2 γαρίφαλα

Υλικά για την κρέμα zabaione με κρασί:
80 ml κρασί Moscato d
80 γρ. ζάχαρη
4 κρόκοι αυγού


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες συνταγές με φουντούκια | αυγά | μπέικιν πάουντερ | κρασί Moscato d συνταγές | κρόκοι αυγού | Ice cream calories

Εκτέλεση συνταγής

Κέικ φουντουκιού: Θρυμματίζουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ταψί βουτυρωμένο και ψήνουμε στους 200°C για 20 με 25 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο το γλυκό και αφού έχει κρυώσει, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το σιροπιάζουμε.

Zabaione με κρασί Moscato d'Asti Ceretto: Βάζουμε μια μικρή μπασίνα πάνω από μια κατσαρόλα που  έχει νερό που βράζει (κάνουμε ζεστό μπεν μαρί χωρίς η μπασίνα να ακουμπάει στο νερό) και ρίχνουμε τους 4 κρόκους των αυγών μαζί με το κρασί Moscato d'Asti Ceretto και 80 γραμμάρια ζάχαρη. Χτυπάμε τα υλικά με το σύρμα ζαχαροπλαστικής συνεχόμενα για αρκετή ώρα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και μετράμε με ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει σε θερμοκρασία 62°C, έτσι ώστε να πετύχουμε παστερίωση αυγών.

Όταν η θερμοκρασία θα έχει φτάσει στους 62°C η κρέμα zabaione είναι έτοιμη. Την αφαιρούμε από την εστία και τη σερβίρουμε ζεστή μαζί με το κέικ φουντουκιού.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες628
Πρωτεΐνες ζωικές7,09 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές3,74 γρ.
Υδατάνθρακες81,06 γρ.
Λιπαρά22,19 γρ.
Σάκχαρα77,25 γρ.
Φυτικές ίνες2,43 γρ.