Εκτέλεση συνταγής
Κέικ φουντουκιού: Θρυμματίζουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ταψί βουτυρωμένο και ψήνουμε στους 200°C για 20 με 25 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το γλυκό και αφού έχει κρυώσει, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το σιροπιάζουμε.
Zabaione με κρασί Moscato d'Asti Ceretto: Βάζουμε μια μικρή μπασίνα πάνω από μια κατσαρόλα που έχει νερό που βράζει (κάνουμε ζεστό μπεν μαρί χωρίς η μπασίνα να ακουμπάει στο νερό) και ρίχνουμε τους 4 κρόκους των αυγών μαζί με το κρασί Moscato d'Asti Ceretto και 80 γραμμάρια ζάχαρη. Χτυπάμε τα υλικά με το σύρμα ζαχαροπλαστικής συνεχόμενα για αρκετή ώρα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και μετράμε με ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει σε θερμοκρασία 62°C, έτσι ώστε να πετύχουμε παστερίωση αυγών.
Όταν η θερμοκρασία θα έχει φτάσει στους 62°C η κρέμα zabaione είναι έτοιμη. Την αφαιρούμε από την εστία και τη σερβίρουμε ζεστή μαζί με το κέικ φουντουκιού.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ταψί βουτυρωμένο και ψήνουμε στους 200°C για 20 με 25 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το γλυκό και αφού έχει κρυώσει, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το σιροπιάζουμε.
Zabaione με κρασί Moscato d'Asti Ceretto: Βάζουμε μια μικρή μπασίνα πάνω από μια κατσαρόλα που έχει νερό που βράζει (κάνουμε ζεστό μπεν μαρί χωρίς η μπασίνα να ακουμπάει στο νερό) και ρίχνουμε τους 4 κρόκους των αυγών μαζί με το κρασί Moscato d'Asti Ceretto και 80 γραμμάρια ζάχαρη. Χτυπάμε τα υλικά με το σύρμα ζαχαροπλαστικής συνεχόμενα για αρκετή ώρα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και μετράμε με ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει σε θερμοκρασία 62°C, έτσι ώστε να πετύχουμε παστερίωση αυγών.
Όταν η θερμοκρασία θα έχει φτάσει στους 62°C η κρέμα zabaione είναι έτοιμη. Την αφαιρούμε από την εστία και τη σερβίρουμε ζεστή μαζί με το κέικ φουντουκιού.