Bucatini alla amatriciana

Εμφανίσεις: 5.343
Bucatini alla amatriciana
Υλικά:
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
3 γρ. μπούκοβο (σπόροι) (1/2 κουτ. γλυκού)
400 γρ. ντομάτα passata
400 γρ. bucatini (ζυμαρικά μπουκατίνι)
200 γρ. μπέικον καπνιστό
50 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο) (τριμμένο)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες bucatini (ζυμαρικά μπουκατίνι) | συνταγές με κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο | συνταγή με μπέικον καπνιστό | κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο συνταγή | ντομάτα passata | Lentils calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το λευκό κρεμμύδι, το μπούκοβο και το καπνιστό μπέικον. Όταν καραμελώσει το κρεμμύδι, ρίχνουμε την ντομάτα passata. Ρίχνουμε στη συνέχεια νερό μέχρι τη μέση στο μπουκάλι της ντομάτας, το ανακινούμε καλά και το συμπληρώνουμε στη σάλτσα.

Μαγειρεύουμε για 25 λεπτά.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

Τέλος, πασπαλίζουμε με το Pecorino Romano και σερβίρουμε αμέσως την amatriciana.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες613
Πρωτεΐνες ζωικές11,13 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές12,37 γρ.
Υδατάνθρακες91,57 γρ.
Λιπαρά18,6 γρ.
Σάκχαρα5,53 γρ.
Φυτικές ίνες4,68 γρ.