Timballo di anellini

Εμφανίσεις: 4.780
Timballo di anellini
Υλικά για το ragu:
200 γρ. χοιρινός κιμάς (μπούτι)
500 γρ. ντομάτα passata
1/2 μπούκοβο
200 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
200 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
50 ml κρασί λευκό (μισό ποτήρι κρασιού)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)

Υλικά για το timballo:
80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
400 γρ. ζυμαρικά anellini
100 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα) (ή Pecorino Romano)
100 γρ. τυρί provolone piccante (προβολόνε πικάντικο)
10 γρ. βούτυρο (για βουτύρωμα του ταψιού)
1 αυγό
2 πρέζες αλάτι


Προτεινόμενες μερίδες: 8

Ετικέτες : χριστουγεννιάτικη ιταλική συνταγή: timballo | Anthotyro calories

Εκτέλεση συνταγής

Σάλτσα ragu: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με μία κουταλιά ελαιόλαδο, προσθέτουμε και το κρέας και το αφήνουμε να σοταριστεί για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστεί και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, μισό ποτήρι νερό, 2 πρέζες αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, το μπούκοβο ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και τον αρακά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα τρία τέταρτα της σάλτσας, το αυγό και 20 γρ. Parmigiano-Reggiano τριμμένο.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. και ύψους 10 εκ. και το πασπαλίζουμε με 20 γρ. τριμμένη φργανιά. Αδειάζουμε το μισό μείγμα των ζυμαρικών και στο κέντρο κάνουμε ένα βαθούλωμα, όπου ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα (κρατώντας λίγη στην άκρη για το σερβίρισμα), 30 γρ. Parmigiano-Reggiano τριμμένο και το τυρί provolone κομμένο σε κύβους. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζυμαρικών, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά, πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια και ψήνουμε στους 200°C για 30 λεπτά.

Βγάζουμε το timballo από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε προσεκτικά, χαράσσοντας τις άκρες με ένα μαχαίρι. Το τοποθετούμε σε πιατέλα και το σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντάς το με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει και το υπόλοιπο Parmigiano-Reggiano τριμμένο.

Tip: Τη σάλτσα ragu μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη ημέρα και να τη βάλουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες472
Πρωτεΐνες ζωικές15,12 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές8,99 γρ.
Υδατάνθρακες56,1 γρ.
Λιπαρά11,04 γρ.
Σάκχαρα7,25 γρ.
Φυτικές ίνες4,18 γρ.