Εκτέλεση συνταγής
Σάλτσα ragu: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με μία κουταλιά ελαιόλαδο, προσθέτουμε και το κρέας και το αφήνουμε να σοταριστεί για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστεί και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, μισό ποτήρι νερό, 2 πρέζες αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, το μπούκοβο ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και τον αρακά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα τρία τέταρτα της σάλτσας, το αυγό και 20 γρ. Parmigiano-Reggiano τριμμένο.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. και ύψους 10 εκ. και το πασπαλίζουμε με 20 γρ. τριμμένη φργανιά. Αδειάζουμε το μισό μείγμα των ζυμαρικών και στο κέντρο κάνουμε ένα βαθούλωμα, όπου ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα (κρατώντας λίγη στην άκρη για το σερβίρισμα), 30 γρ. Parmigiano-Reggiano τριμμένο και το τυρί provolone κομμένο σε κύβους. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζυμαρικών, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά, πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια και ψήνουμε στους 200°C για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το timballo από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε προσεκτικά, χαράσσοντας τις άκρες με ένα μαχαίρι. Το τοποθετούμε σε πιατέλα και το σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντάς το με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει και το υπόλοιπο Parmigiano-Reggiano τριμμένο.
Tip: Τη σάλτσα ragu μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη ημέρα και να τη βάλουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα τρία τέταρτα της σάλτσας, το αυγό και 20 γρ. Parmigiano-Reggiano τριμμένο.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. και ύψους 10 εκ. και το πασπαλίζουμε με 20 γρ. τριμμένη φργανιά. Αδειάζουμε το μισό μείγμα των ζυμαρικών και στο κέντρο κάνουμε ένα βαθούλωμα, όπου ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα (κρατώντας λίγη στην άκρη για το σερβίρισμα), 30 γρ. Parmigiano-Reggiano τριμμένο και το τυρί provolone κομμένο σε κύβους. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζυμαρικών, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά, πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια και ψήνουμε στους 200°C για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το timballo από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε προσεκτικά, χαράσσοντας τις άκρες με ένα μαχαίρι. Το τοποθετούμε σε πιατέλα και το σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντάς το με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει και το υπόλοιπο Parmigiano-Reggiano τριμμένο.
Tip: Τη σάλτσα ragu μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη ημέρα και να τη βάλουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.