Αρχική σελίδα ▸ Ιστορία του φαγητού ▸ “parmigiane”
Ιστορία του φαγητού:
|
Δημοσιεύθηκε: 29/6/2015 - Εμφανίσεις: 2561 |
Tweet
|
Το “parmigiane” μελιτζάνας ή απλά “parmigiane” είναι ένα πιάτο με τηγανιτές μελιτζάνες οι οποίες στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο με ντομάτα, τυρί, ελαιόλαδο και βασιλικό. Υπάρχουν παραλλαγές της συνταγής, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν σκόρδο και διάφορα είδη τυριού (mozzarella, Pecorino Romano, cacio-cavallo κ.λπ.).
Πρόκειται για πιάτο αμφιβόλου προέλευσης και οι απόψεις διίστανται αν προέρχεται από τη Σικελία ή τη Νάπολη. Έχει αναγνωριστεί όμως επίσημα ως παραδοσιακό ιταλικό φαγητό (PAT) από το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Δασών.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια