Αρχική σελίδαΙστορία του φαγητού ▸ “parmigiane”

Ιστορία του φαγητού:
“parmigiane”

Δημοσιεύθηκε: 29/6/2015 - Εμφανίσεις: 2561




Το “parmigiane” μελιτζάνας ή απλά “parmigiane” είναι ένα πιάτο με τηγανιτές μελιτζάνες οι οποίες στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο με ντομάτα, τυρί, ελαιόλαδο και βασιλικό. Υπάρχουν παραλλαγές της συνταγής, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν σκόρδο και διάφορα είδη τυριού (mozzarella, Pecorino Romano, cacio-cavallo κ.λπ.).

Πρόκειται για πιάτο αμφιβόλου προέλευσης και οι απόψεις διίστανται αν προέρχεται από τη Σικελία ή τη Νάπολη. Έχει αναγνωριστεί όμως επίσημα ως παραδοσιακό ιταλικό φαγητό (PAT) από το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Δασών.



Σχόλια