Αρχική σελίδαΙστορία του φαγητού ▸ cordon bleu

Ιστορία του φαγητού:
cordon bleu

Δημοσιεύθηκε: 26/10/2013 - Εμφανίσεις: 5980




Το cordon bleu είναι ένα πιάτο με μοσχαρίσιο κρέας, το οποίο αφού σφυροκοπηθεί πολύ λεπτό, τυλίγεται γύρω από μια φέτα ζαμπόν ή prosciutto και μια φέτα τυρί και στη συνέχεια πανάρεται και τηγανίζεται ή ψήνεται.

Το σνίτσελ  cordon bleu μπορεί να γίνει με κρέας ή ζαμπόν.

Το κοτόπουλο cordon bleu είναι ένα πιάτο με κοτολέτα κοτόπουλου πανέ.

Το ham cordon bleu είναι ζαμπόν γεμιστό με μανιτάρια και τυρί.

Η προέλευση του αρχικού cordon bleu ως σνίτσελ γεμιστό με τυρί είναι από την Ελβετία, κατά πάσα πιθανότητα γύρω στη δεκαετία του 1940 και αναφέρεται για πρώτη φορά σε βιβλίο μαγειρικής το 1949.

Η παλαιότερη αναφορά σε «κοτόπουλο Cordon Bleu» στους «The New York Times» χρονολογείται το 1967, ενώ παρόμοιες συνταγές κρέατος βρέθηκαν τουλάχιστον από το 1955.

Ο γαλλικός όρος cordon bleu μεταφράζεται ως «Blue Ribbon» (μπλε κορδέλλα).



Σχόλια