Αρχική σελίδα ▸ Ιστορία του φαγητού ▸ cordon bleu
Ιστορία του φαγητού:
|
Δημοσιεύθηκε: 26/10/2013 - Εμφανίσεις: 5980 |
Tweet
|
Το cordon bleu είναι ένα πιάτο με μοσχαρίσιο κρέας, το οποίο αφού σφυροκοπηθεί πολύ λεπτό, τυλίγεται γύρω από μια φέτα ζαμπόν ή prosciutto και μια φέτα τυρί και στη συνέχεια πανάρεται και τηγανίζεται ή ψήνεται.
Το σνίτσελ cordon bleu μπορεί να γίνει με κρέας ή ζαμπόν.
Το κοτόπουλο cordon bleu είναι ένα πιάτο με κοτολέτα κοτόπουλου πανέ.
Το ham cordon bleu είναι ζαμπόν γεμιστό με μανιτάρια και τυρί.
Η προέλευση του αρχικού cordon bleu ως σνίτσελ γεμιστό με τυρί είναι από την Ελβετία, κατά πάσα πιθανότητα γύρω στη δεκαετία του 1940 και αναφέρεται για πρώτη φορά σε βιβλίο μαγειρικής το 1949.
Η παλαιότερη αναφορά σε «κοτόπουλο Cordon Bleu» στους «The New York Times» χρονολογείται το 1967, ενώ παρόμοιες συνταγές κρέατος βρέθηκαν τουλάχιστον από το 1955.
Ο γαλλικός όρος cordon bleu μεταφράζεται ως «Blue Ribbon» (μπλε κορδέλλα).
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια