Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και pecorino romano

Εμφανίσεις: 6.388
Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και pecorino romano
Υλικά:
100 γρ. ρύζι
150 γρ. τυρί Pecorino Romano (πεκορίνο ρομάνο)
300 ml ζωμός λαχανικών (ή όσο χρειαστεί)
50 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
800 γρ. κολοκυθάκια (8 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
5 ml ελαιόλαδο (1 κουτ. σούπας)
1 γρ. σαφράν (σκόνη)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : διαφορετικά γεμιστά κολοκυθάκια: κολοκυθάκια γεμιστά στο φούρνο | Tahini calories

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο μέχρι να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό. Περιχύνουμε με λίγο ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, προσθέτοντας περισσότερο ζωμό χωρίς να το αφήσουμε να στεγνώνει. Έπειτα από 5 λεπτά προσθέτουμε το σαφράν –αφού πρώτα το διαλύσουμε σε λίγο ζεστό ζωμό– και αλατοπιπερώνουμε.

Συνεχίζουμε ώσπου να βράσει το ρύζι και στη συνέχεια το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 100 γρ. από το Pecorino Romano τριμμένο, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε στις άκρες και τα ρίχνουμε σε βραστό νερό για 3 λεπτά (εναλλακτικά, μπορούμε να τα μαγειρέψουμε στον ατμό για 5 λεπτά). Στη συνέχεια, αφαιρούμε τον εσωτερικό πολτό τους με το ειδικό εργαλείο ή ένα κουτάλι (προσέχουμε να αφήσουμε τα άκρα κλειστά, ενώ από την πάνω πλευρά αφαιρούμε και τη φλούδα), τα γεμίζουμε με το μείγμα του ρυζιού, πιέζοντάς το καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε σε 8 λωρίδες το υπόλοιπο τυρί και το τοποθετούμε στα κολοκυθάκια πάνω από το ρύζι. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά, ραντίζοντάς τα πρώτα με λίγο ελαιόλαδο.

Τα σερβίρουμε ζεστά.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες382
Πρωτεΐνες ζωικές9,78 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές4,82 γρ.
Υδατάνθρακες25,63 γρ.
Λιπαρά24,14 γρ.
Σάκχαρα4,07 γρ.
Φυτικές ίνες4,48 γρ.