Εκτέλεση συνταγής
Φτιάχνουμε τη σάλτσα: Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι με το μέλι, τον χυμό λεμονιού, το μαύρο σουσάμι, την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες, το λεμονοθύμαρο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τη σάλτσα και την αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά και τις στραγγίζουμε καλά.
Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τις τηγανίζουμε για 10 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τες μία φορά, μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ, κόβουμε το χαλούμι σε λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα αλουμινόχαρτο ελαφρά βουτυρωμένο. Το βάζουμε σε προθερμασμένο γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Χωρίζουμε τις γλυκοπατάτες, το χαλούμι και τα φύλλα ρόκας σε τέσσερα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και σερβίρουμε αμέσως.
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό. Τις αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά και τις στραγγίζουμε καλά.
Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τις τηγανίζουμε για 10 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τες μία φορά, μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ, κόβουμε το χαλούμι σε λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα αλουμινόχαρτο ελαφρά βουτυρωμένο. Το βάζουμε σε προθερμασμένο γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Χωρίζουμε τις γλυκοπατάτες, το χαλούμι και τα φύλλα ρόκας σε τέσσερα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και σερβίρουμε αμέσως.