Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους μεγέθους 1 εκ.
Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με βραστό νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν χρώμα.
Στραγγίζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τους σπόρους του κύμινου, τα άγρια μανιτάρια κομμένα και το σκόρδο λιωμένο. Τηγανίζουμε για 5-7 λεπτά, χωρίς να αφήσουμε τις μελιτζάνες να μαλακώσουν πολύ.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε και τα καρύδια τουρσί κομμένα στη μέση, τον κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε και αλέθουμε τα υλικά για λίγο, χωρίς να τα αφήσουμε να λιώσουν και να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Σερβίρουμε το πατέ συνοδευόμενο με φέτες ψωμιού του τοστ, κρύες ή ζεστές ψημένες.
Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με βραστό νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν χρώμα.
Στραγγίζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τους σπόρους του κύμινου, τα άγρια μανιτάρια κομμένα και το σκόρδο λιωμένο. Τηγανίζουμε για 5-7 λεπτά, χωρίς να αφήσουμε τις μελιτζάνες να μαλακώσουν πολύ.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε και τα καρύδια τουρσί κομμένα στη μέση, τον κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε και αλέθουμε τα υλικά για λίγο, χωρίς να τα αφήσουμε να λιώσουν και να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Σερβίρουμε το πατέ συνοδευόμενο με φέτες ψωμιού του τοστ, κρύες ή ζεστές ψημένες.