Πατέ μελιτζάνας

Εμφανίσεις: 2.898
Πατέ μελιτζάνας
Υλικά:
1 κρεμμύδι ξερό κόκκινο (μικρό)
175 γρ. μανιτάρια άγρια
90 γρ. καρύδια φρέσκα τουρσί (3 τεμ.)
0 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα (0,025)
2 τεμ. σκόρδα
500 γρ. μελιτζάνες
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
20 γρ. κόλιανδρος
6 πρέζες κύμινο (2 κουτ. γλυκού)


Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες μανιτάρια άγρια | συνταγή με μανιτάρια άγρια | κρεμμύδι ξερό κόκκινο | κρεμμύδι ξερό κόκκινο | συνταγή με σκόρδα | Milk calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους μεγέθους 1 εκ.

Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με βραστό νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν χρώμα.

Στραγγίζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τους σπόρους του κύμινου, τα άγρια μανιτάρια κομμένα και το σκόρδο λιωμένο. Τηγανίζουμε για 5-7 λεπτά, χωρίς να αφήσουμε τις μελιτζάνες να μαλακώσουν πολύ.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε και τα καρύδια τουρσί κομμένα στη μέση, τον κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε και αλέθουμε τα υλικά για λίγο, χωρίς να τα αφήσουμε να λιώσουν και να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Σερβίρουμε το πατέ συνοδευόμενο με φέτες ψωμιού του τοστ, κρύες ή ζεστές ψημένες.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες1190
Πρωτεΐνες φυτικές1,01 γρ.
Υδατάνθρακες45,75 γρ.
Λιπαρά36,69 γρ.
Σάκχαρα27,79 γρ.
Φυτικές ίνες25,82 γρ.