Κέικ καρότου με καρύδα, αμύγδαλα και γλάσο σοκολάτας

Εμφανίσεις: 7.349
Κέικ καρότου με καρύδα, αμύγδαλα και γλάσο σοκολάτας
Υλικά:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. ινδική καρύδα (τρίμμα)
150 γρ. αμύγδαλα
3 αυγά
300 γρ. καρότα (6 τεμ.)
150 γρ. ζάχαρη
10 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 κουτ. γλυκού)


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες καρότα | ινδική καρύδα (τρίμμα) | σοκολάτα κουβερτούρα | συνταγή με αμύγδαλα | συνταγή με σοκολάτα κουβερτούρα | Lamb calories

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα, τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα, τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στα καρότα. Ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, τα αυγά ολόκληρα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 160°C και στη συνέχεια για άλλα 40 λεπτά στους 180°C.

Στη συνέχεια βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την περιχύνουμε πάνω από το κέικ, αφού το ξεφορμάρουμε.

Μόλις παγώσει το γλάσο, σερβίρουμε το κέικ γαρνιρισμένο, αν θέλουμε, με τρίμμα καρύδας.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες563
Πρωτεΐνες ζωικές3,15 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές8,42 γρ.
Υδατάνθρακες58,66 γρ.
Λιπαρά34,33 γρ.
Σάκχαρα48,5 γρ.
Φυτικές ίνες9,28 γρ.