Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τις σουπιές, τους αφαιρούμε το δέρμα και τα μάτια και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις ξεπλένουμε καλά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τις αλατοπιπερώνουμε καλά, τις πασπαλίζουμε και με τη σκόνη του σκόρδου, τις ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού και τις 2 κουταλιές του ελαιόλαδου και τις βάζουμε στην άκρη.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κάθετα σε κομμάτια.
Φτιάχνουμε τα σουβλάκια περνώντας στα ξυλάκια εναλλάξ τα κομμάτια της σουπιάς και τα κομμάτια κολοκυθάκια.
Τα βάζουμε να ψηθούν σε πλάκα ψησίματος ή σε ριγέ τηγάνι για 6 λεπτά περίπου, ενώ τα βουρτσίζουμε με ελαιόλαδο δύο-τρεις φορές μέχρι να ψηθούν.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά, στρωμένα πάνω σε ψιλοκομμένη καρδιά μαρουλιού και ραντίζοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτοντάς τους αλατοπίπερο.
Τις αλατοπιπερώνουμε καλά, τις πασπαλίζουμε και με τη σκόνη του σκόρδου, τις ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού και τις 2 κουταλιές του ελαιόλαδου και τις βάζουμε στην άκρη.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε κάθετα σε κομμάτια.
Φτιάχνουμε τα σουβλάκια περνώντας στα ξυλάκια εναλλάξ τα κομμάτια της σουπιάς και τα κομμάτια κολοκυθάκια.
Τα βάζουμε να ψηθούν σε πλάκα ψησίματος ή σε ριγέ τηγάνι για 6 λεπτά περίπου, ενώ τα βουρτσίζουμε με ελαιόλαδο δύο-τρεις φορές μέχρι να ψηθούν.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά, στρωμένα πάνω σε ψιλοκομμένη καρδιά μαρουλιού και ραντίζοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτοντάς τους αλατοπίπερο.