Papardelle με κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα

Εμφανίσεις: 2.591
Papardelle με κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα
Υλικά:
500 γρ. papardelle (παπαρδέλες)

Υλικά για τα κεφτεδάκια:
1 κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο
300 γρ. χοιρινός κιμάς (μπούτι)
100 γρ. ψίχα ψωμιού
300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 αυγό
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
2 γρ. δυόσμος (3-4 φύλλα)

Υλικά για τη σάλτσα:
200 γρ. ανθότυρο
30 γρ. ντοματοπελτές
250 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
30 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
3 πρέζες αλάτι
50 ml κρασί κόκκινο (μισό ποτήρι κρασιού)
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
1 τεμ. δάφνη


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες : κεφτεδάκια με σάλτσα και ζυμαρικά: ζυμαρικά με κεφτεδάκια: παπαρδέλλες | Chocolate calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ βάζουμε τους δύο κιμάδες μαζί με το αυγό, το δυόσμο ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι πολτοποιημένο και το ψωμί, αφού πρώτα το μουλιάσουμε, αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε το μείγμα για 5 λεπτά να γίνει ομοιογενές.

Σε ένα ταψί που θα φροντίσουμε να χωράει τα κεφτεδάκια, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον ντοματοπελτέ, το φύλλο δάφνης, το κρασί, το ελαιόλαδο, ένα ποτήρι νερό και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 200°C και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα. Στο μεταξύ, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και στη συνέχεια τα περνάμε ελαφρά από το αλεύρι, τα βάζουμε στο ταψί που βράζει η σάλτσα και τα ψήνουμε στους 200°C για 15-20 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει νερό αλατισμένο και ρίχνουμε τις papardelle. Μόλις βράσουν, σουρώνουμε και ρίχνουμε τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά, προσθέτουμε και το ανθότυρο κομμένο σε κομματάκια και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες717
Πρωτεΐνες ζωικές25,25 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές11,46 γρ.
Υδατάνθρακες86,17 γρ.
Λιπαρά16,16 γρ.
Σάκχαρα2,62 γρ.
Φυτικές ίνες4,72 γρ.