Γρήγορη τυρόπιτα στο τηγάνι

Εμφανίσεις: 3.434
Γρήγορη τυρόπιτα στο τηγάνι
Υλικά:
400 γρ. τυρί φέτα
150 γρ. φύλλο κρούστας
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
10 ml ελαιόλαδο (2 κουτ. σούπας)
50 γρ. μαϊντανός (1 ματσάκι)


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες : γρήγορη τυρόπιτα: γρήγορες πίτες: πίτες στο τηγάνι | Pizza calories

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα τηγάνι 26 εκ. ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Απλώνουμε στη βάση δύο φύλλα κρούστας, θρυμματίζουμε με τα χέρια τη φέτα και την προσθέτουμε πάνω από τα φύλλα, ρίχνουμε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και πασπαλίζουμε με το πιπέρι (η διαδικασία πρέπει να γίνει γρήγορα για να μη μας ξεραθεί το φύλλο στο τηγάνι). Καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα και διπλώνουμε προς τα μέσα τα πλαϊνά, ραντίζοντάς τα πρώτα με λίγο ελαιόλαδο.

Αφήνουμε την πίτα να ψηθεί για 3-4 λεπτά ώστε να ροδίσει καλά το κάτω φύλλο και με ένα πιάτο την αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και η άλλη πλευρά.

Κόβουμε την πίτα σε ένα ξύλο κοπής και τη σερβίρουμε ζεστή.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες553
Πρωτεΐνες φυτικές8 γρ.
Υδατάνθρακες22,94 γρ.
Λιπαρά2,5 γρ.