Καθάρισμα σουπιάς

Εμφανίσεις: 9.296
Καθάρισμα σουπιάς

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες : κόκκαλο σουπιάς: μελάνι σουπιάς: σουπιές καθάρισμα | Pizza calories

Εκτέλεση συνταγής

Για να καθαρίσουμε τη σουπιά πρώτα αφαιρούμε το κεφάλι με τα πλοκάμια από το υπόλοιπο σώμα της. Στη συνέχεια, κόβουμε και πετάμε το τμήμα με τα εντόσθια και τη σακουλίτσα με το μελάνι. Αφαιρούμε και το κεντρικό κόκκαλο από το τμήμα της κοιλιάς και την ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, ώστε να καθαρίσει από την άμμο που πιθανόν να έχει μείνει στο εσωτερικό της.

Παίρνουμε και το κεφάλι και αφαιρούμε τα μάτια και το δόντι και το ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Tips: Το μελάνι αν θέλουμε το κρατάμε, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή κάποιων φαγητών (π.χ. ριζότο με μελάνι σουπιάς).

Επίσης, το κόκκαλο της σουπιάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξύνουν τη μύτη τους τα ωδικά πτηνά (καναρίνια κ.λπ.).

soupia-katharisma-1soupia-katharisma-2

 

 

 

 

 

 

soupia-katharisma-3soupia-katharisma-4
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0