Εκτέλεση συνταγής
Για να καθαρίσουμε τη σουπιά πρώτα αφαιρούμε το κεφάλι με τα πλοκάμια από το υπόλοιπο σώμα της. Στη συνέχεια, κόβουμε και πετάμε το τμήμα με τα εντόσθια και τη σακουλίτσα με το μελάνι. Αφαιρούμε και το κεντρικό κόκκαλο από το τμήμα της κοιλιάς και την ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, ώστε να καθαρίσει από την άμμο που πιθανόν να έχει μείνει στο εσωτερικό της.
Παίρνουμε και το κεφάλι και αφαιρούμε τα μάτια και το δόντι και το ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
Tips: Το μελάνι αν θέλουμε το κρατάμε, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή κάποιων φαγητών (π.χ. ριζότο με μελάνι σουπιάς).
Επίσης, το κόκκαλο της σουπιάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξύνουν τη μύτη τους τα ωδικά πτηνά (καναρίνια κ.λπ.).



Παίρνουμε και το κεφάλι και αφαιρούμε τα μάτια και το δόντι και το ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Επίσης, το κόκκαλο της σουπιάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξύνουν τη μύτη τους τα ωδικά πτηνά (καναρίνια κ.λπ.).



