Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι, το στραγγίζουμε, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το κρατάμε στην άκρη.
Πλένουμε και τη σουπιά, την καθαρίζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες (μπορούμε να την προμηθευτούμε και καθαρισμένη) και την κόβουμε σε julienne. Την ξαναπλένουμε, τη στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο πατημένο με το χέρι και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά. Πριν ροδίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε και την κομμένη σουπιά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για να πάρει γεύση.
Προσθέτουμε και τη σάλτσα ντομάτας αραιωμένη με ζεστό ζωμό ψαριού ή νερό και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά.
Τέλος, προσθέτουμε και τα φύλλα από το σπανάκι και τα ανακατεύουμε με τις σουπιές. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό.
Πλένουμε και τη σουπιά, την καθαρίζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες (μπορούμε να την προμηθευτούμε και καθαρισμένη) και την κόβουμε σε julienne. Την ξαναπλένουμε, τη στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο πατημένο με το χέρι και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά. Πριν ροδίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε και την κομμένη σουπιά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για να πάρει γεύση.
Προσθέτουμε και τη σάλτσα ντομάτας αραιωμένη με ζεστό ζωμό ψαριού ή νερό και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά.
Τέλος, προσθέτουμε και τα φύλλα από το σπανάκι και τα ανακατεύουμε με τις σουπιές. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό.