Εκτέλεση συνταγής
Πρόκειται για ποικιλία καυτερής πιπεριάς η οποία καλλιεργείται στη Χώρα των Βάσκων, με τον παραδοσιακό τρόπο. Το τσίλι σε μορφή σκόνης Espelette είναι ένα καταπληκτικό προϊόν, το οποίο ξεχωρίζει τα άλλα είδη πιπεριάς λόγω της προσεκτικής εργασίας παραγωγής του. Οι παραγωγοί φροντίζουν το προϊόν να καλλιεργείται σε εκτάσεις καλά φυλασσόμενες από τις καιρικές συνθήκες και η φροντίδα είναι εξαιρετικά προσεκτική. Χάρη σ’ αυτό, ο καρπός διαθέτει πληθώρα γεύσεων. Σε δεύτερη φάση, διεξάγεται μακρά εργασία ξήρανσης του καρπού για να ληφθεί πλέον το άριστο τελικό προϊόν σε σκόνη.
Η παράδοση αυτής της παραγωγής επιτρέπει ώστε το τελικό προϊόν να είναι το καλύτερο που μπορεί να ληφθεί και να νοστιμίσει εξαιρετικά τα πιάτα όπου θα προστεθεί.
Η καυτερή πιπεριά Espelette (Piment d'Espelette) είναι μια ποικιλία πιπεριάς Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης η οποία καλλιεργείται στην επαρχία των Βάσκων και ιδιαίτερα στην πόλη της Espelette στα γαλλο-ισπανικά σύνορα, όπου ο επισκέπτης μπορεί να τις δει κρεμασμένες για να στεγνώσουν έξω από τα σπίτια και τα καταστήματα της πόλης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού..
Αυτή η ποικιλία πιπεριάς εισήχθη στη Χώρα των Βάσκων στο δέκατο έκτο και δέκατο έβδομο αιώνα. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο και μετά ως καρύκευμα και ως συντηρητικό του κρέατος.
Η παράδοση αυτής της παραγωγής επιτρέπει ώστε το τελικό προϊόν να είναι το καλύτερο που μπορεί να ληφθεί και να νοστιμίσει εξαιρετικά τα πιάτα όπου θα προστεθεί.
Η καυτερή πιπεριά Espelette (Piment d'Espelette) είναι μια ποικιλία πιπεριάς Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης η οποία καλλιεργείται στην επαρχία των Βάσκων και ιδιαίτερα στην πόλη της Espelette στα γαλλο-ισπανικά σύνορα, όπου ο επισκέπτης μπορεί να τις δει κρεμασμένες για να στεγνώσουν έξω από τα σπίτια και τα καταστήματα της πόλης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού..
Αυτή η ποικιλία πιπεριάς εισήχθη στη Χώρα των Βάσκων στο δέκατο έκτο και δέκατο έβδομο αιώνα. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο και μετά ως καρύκευμα και ως συντηρητικό του κρέατος.