Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύλο κανέλας για να γίνουν ελαφρύ σιρόπι.
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει, ρίχνουμε για 1 λεπτό τα αμύγδαλα και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στα δύο.
Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα κομμένα αμύγδαλα, ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί και να πάρει χρυσό χρώμα.
Στη συνέχεια, με μια κουτάλα προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ, αφού πρώτα την πασπαλίσουμε με λίγη κανέλα.
Αφήνουμε το χαλβά να γίνει χλιαρός, τον ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Tip: Παρασκευάζουμε το χαλβά με ψιλό αλλά και χονδρό σιμιγδάλι, για πιο σπυρωτό χαλβά, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει, ρίχνουμε για 1 λεπτό τα αμύγδαλα και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στα δύο.
Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα κομμένα αμύγδαλα, ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί και να πάρει χρυσό χρώμα.
Στη συνέχεια, με μια κουτάλα προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ, αφού πρώτα την πασπαλίσουμε με λίγη κανέλα.
Αφήνουμε το χαλβά να γίνει χλιαρός, τον ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Tip: Παρασκευάζουμε το χαλβά με ψιλό αλλά και χονδρό σιμιγδάλι, για πιο σπυρωτό χαλβά, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.