Εκτέλεση συνταγής
Το au gratin είναι μια ευρέως διαδεδομένη τεχνική μαγειρέματος για την παρασκευή τροφίμων, των οποίων ένα συστατικό ολοκληρώνεται με μια ρόδινη κρούστα, χρησιμοποιώντας συχνά τριμμένη φρυγανιά, τριμμένο τυρί, αυγό ή/και βούτυρο. Το au gratin προέρχεται από τη γαλλική κουζίνα και συνήθως παρασκευάζεται σε ρηχό σκεύος. Το au gratin ψήνεται σε γκριλ ή σε σχάρα για να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα από πάνω και παραδοσιακά σερβίρεται με το σκεύος του, το οποίο συνήθως είναι πυρίμαχο.