Εκτέλεση συνταγής
caption id="attachment_3273" align="alignleft" width="160" Φωτ. 1/caption
Φωτ. 1: Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις δύο άκρες του πορτοκαλιού.
caption id="attachment_3272" align="alignleft" width="171" Φωτ. 2/caption
Φωτ. 2: Τοποθετούμε το πορτοκάλι στη βάση του και κρατώντας το σταθερά και με το μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα μαζί με το λευκό υπόστρωμά της.
caption id="attachment_3239" align="alignleft" width="163" Φωτ. 3/caption
Φωτ. 3: Κόβουμε το πορτοκάλι σε λεπτές ροδέλες, τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες ή απλώς να τα τοποθετήσουμε σε ένα πιάτο, να ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο και να τα αλατοπιπερώσουμε.
caption id="attachment_3274" align="alignleft" width="151" Φωτ. 4/caption
Φωτ. 4: Για να κόψουμε φιλετάκια πορτοκαλιού χωρίς κουκούτσια και χωρίς τη διάφανη φλούδα που έχουν οι φέτες, κρατάμε με το χέρι μας το καθαρισμένο πορτοκάλι και με ένα μικρό μαχαίρι το κόβουμε μέχρι το κέντρο, αμέσως μετά από τη λευκή γραμμή που χωρίζει το πορτοκάλι και ξανά πριν από την επόμενη γραμμή. Αν χρειαστεί, αφαιρούμε τα κουκούτσια από το φιλετάκι.
caption id="attachment_3238" align="alignleft" width="160" Φωτ. 5/caption
Φωτ. 5: Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να κόψουμε όλο το πορτοκάλι.
caption id="attachment_3465" align="alignleft" width="151" Φωτ. 6/caption
Φωτ. 6: Μπορούμε να στύψουμε το χυμό από τις φλούδες που έχουν περισσέψει και να τον χρησιμοποιήσουμε σε ροφήματα ή ντρέσινγκ.
Φωτ. 1: Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις δύο άκρες του πορτοκαλιού.
caption id="attachment_3272" align="alignleft" width="171" Φωτ. 2/caption
Φωτ. 2: Τοποθετούμε το πορτοκάλι στη βάση του και κρατώντας το σταθερά και με το μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα μαζί με το λευκό υπόστρωμά της.
caption id="attachment_3239" align="alignleft" width="163" Φωτ. 3/caption
Φωτ. 3: Κόβουμε το πορτοκάλι σε λεπτές ροδέλες, τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες ή απλώς να τα τοποθετήσουμε σε ένα πιάτο, να ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο και να τα αλατοπιπερώσουμε.
caption id="attachment_3274" align="alignleft" width="151" Φωτ. 4/caption
Φωτ. 4: Για να κόψουμε φιλετάκια πορτοκαλιού χωρίς κουκούτσια και χωρίς τη διάφανη φλούδα που έχουν οι φέτες, κρατάμε με το χέρι μας το καθαρισμένο πορτοκάλι και με ένα μικρό μαχαίρι το κόβουμε μέχρι το κέντρο, αμέσως μετά από τη λευκή γραμμή που χωρίζει το πορτοκάλι και ξανά πριν από την επόμενη γραμμή. Αν χρειαστεί, αφαιρούμε τα κουκούτσια από το φιλετάκι.
caption id="attachment_3238" align="alignleft" width="160" Φωτ. 5/caption
Φωτ. 5: Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να κόψουμε όλο το πορτοκάλι.
caption id="attachment_3465" align="alignleft" width="151" Φωτ. 6/caption
Φωτ. 6: Μπορούμε να στύψουμε το χυμό από τις φλούδες που έχουν περισσέψει και να τον χρησιμοποιήσουμε σε ροφήματα ή ντρέσινγκ.