Πορτοκάλι

Εμφανίσεις: 2.791
Πορτοκάλι

Προτεινόμενες μερίδες: 1

Ετικέτες | | | | | Chestnut calories

Εκτέλεση συνταγής

caption id="attachment_3273" align="alignleft" width="160"Φωτ. 1 Φωτ. 1/caption

 

 

 

Φωτ. 1: Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις δύο άκρες του πορτοκαλιού.

 

 

 

 

 

caption id="attachment_3272" align="alignleft" width="171"Φωτ. 2 Φωτ. 2/caption

 

 

Φωτ. 2: Τοποθετούμε το πορτοκάλι στη βάση του και κρατώντας το σταθερά και με το μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα μαζί με το λευκό υπόστρωμά της.

 

 

 

 

 

caption id="attachment_3239" align="alignleft" width="163"Φωτ. 3 Φωτ. 3/caption

 

 

Φωτ. 3: Κόβουμε το πορτοκάλι σε λεπτές ροδέλες, τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες ή απλώς να τα τοποθετήσουμε σε ένα πιάτο, να ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο και να τα αλατοπιπερώσουμε.

 

 

 

 

 

caption id="attachment_3274" align="alignleft" width="151"Φωτ. 4 Φωτ. 4/caption

 

Φωτ. 4: Για να κόψουμε φιλετάκια πορτοκαλιού χωρίς κουκούτσια και χωρίς τη διάφανη φλούδα που έχουν οι φέτες, κρατάμε με το χέρι μας το καθαρισμένο πορτοκάλι και με ένα μικρό μαχαίρι το κόβουμε μέχρι το κέντρο, αμέσως μετά από τη λευκή γραμμή που χωρίζει το πορτοκάλι και ξανά πριν από την επόμενη γραμμή. Αν χρειαστεί, αφαιρούμε τα κουκούτσια από το φιλετάκι.

 

 

 

 

 

caption id="attachment_3238" align="alignleft" width="160"Φωτ. 5 Φωτ. 5/caption

 

 

Φωτ. 5: Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να κόψουμε όλο το πορτοκάλι.

 

 

 

 

 

 

caption id="attachment_3465" align="alignleft" width="151"Φωτ. 6 Φωτ. 6/caption

 

 

Φωτ. 6: Μπορούμε να στύψουμε το χυμό από τις φλούδες που έχουν περισσέψει και να τον χρησιμοποιήσουμε σε ροφήματα ή ντρέσινγκ.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες0