Εκτέλεση συνταγής
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, για να μαλακώσει λίγο. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε στη μέση του μια λακκουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το αυγό, τον κρόκο του αυγού, το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και μία πρέζα αλάτι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και μετά τη δουλεύουμε με την παλάμη γρήγορα. Στη συνέχεια την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Έπειτα από μισή ώρα, ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε πάχος ½ εκατοστού και τη βάζουμε σε μια ανοιγόμενη φόρμα διαμέτρου 18 εκ., βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Με τα δάχτυλά μας κάνουμε λακουβίτσες στη ζύμη και από πάνω σκορπίζουμε μια χούφτα ξερά φασόλια. Βάζουμε στο φούρνο τη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά. Όταν ψηθεί, αφαιρούμε τα φασόλια και αφήνουμε τη βάση μας να κρυώσει.
Στο μεταξύ, δουλεύουμε το τυρί mascarpone με τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος htipimeni και ανακατεύουμε me apales kinisis, apo kato pros ta pano. Γεμίζουμε τη βάση της τάρτας με την κρέμα τυριού και σκεπάζουμε με τα βατόμουρα, τα οποία έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με τη βανίλια και σερβίρουμε την τάρτα, αφού την αφήσουμε πρώτα για μερικές ώρες στο ψυγείο.
Έπειτα από μισή ώρα, ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε πάχος ½ εκατοστού και τη βάζουμε σε μια ανοιγόμενη φόρμα διαμέτρου 18 εκ., βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Με τα δάχτυλά μας κάνουμε λακουβίτσες στη ζύμη και από πάνω σκορπίζουμε μια χούφτα ξερά φασόλια. Βάζουμε στο φούρνο τη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά. Όταν ψηθεί, αφαιρούμε τα φασόλια και αφήνουμε τη βάση μας να κρυώσει.
Στο μεταξύ, δουλεύουμε το τυρί mascarpone με τη ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος htipimeni και ανακατεύουμε me apales kinisis, apo kato pros ta pano. Γεμίζουμε τη βάση της τάρτας με την κρέμα τυριού και σκεπάζουμε με τα βατόμουρα, τα οποία έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με τη βανίλια και σερβίρουμε την τάρτα, αφού την αφήσουμε πρώτα για μερικές ώρες στο ψυγείο.