Ομελέτα με κολοκυθάκια, ricotta και δυόσμο

Εμφανίσεις: 3.956
Ομελέτα με κολοκυθάκια, ricotta και δυόσμο
Υλικά:
250 γρ. τυρί ricotta (ρικότα) νωπό
30 γρ. κολοκυθοανθοί
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
6 αυγά
200 γρ. κολοκυθάκια (2 τεμ.)
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
15 ml ελαιόλαδο (3 κουτ. σούπας)
4 γρ. δυόσμος


Προτεινόμενες μερίδες: 4

Ετικέτες συνταγές με αλάτι | πιπέρι μαύρο συνταγή | κολοκυθοανθοί συνταγή | τυρί ricotta (ρικότα) νωπό | συνταγή με αλάτι | Turkey calories

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τις τηγανίζουμε με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και το αλάτι και μαγειρεύουμε με καλυμμένο το σκεύος μας για 3-4 λεπτά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα ψημένα κολοκυθάκια και το δυόσμο ψιλοκομμένο.

Με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι ένα τηγάνι διαμέτρου 20 cm. Βάζουμε ποσότητα ίση με το 1/3 του μείγματος των αυγών και σχηματίζουμε μια λεπτή ομελέτα. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές και τη βγάζουμε σε ένα πιάτο. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα των αυγών σχηματίζοντας άλλες δύο ίδιες ομελέτες και τις βάζουμε στην άκρη.

Στο ίδιο σκεύος βάζουμε τους κολοκυθοανθούς κομμένους σε λεπτές λωρίδες με τη ricotta και μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε τις ομελέτες σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου, τις αλείφουμε με τυρί και τις τυλίγουμε σε ρολό. Τυλίγουμε τα ρολά μας με πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σκληρύνουν.

Λίγο πριν σερβίρουμε, κόβουμε την ομελέτα σε φέτες πλάτους 1,5 εκατοστού και τις βάζουμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με κολοκυθοανθούς και φύλλα δυόσμου.

 
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες249
Πρωτεΐνες ζωικές15,37 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές1,02 γρ.
Υδατάνθρακες7,16 γρ.
Λιπαρά18,39 γρ.
Σάκχαρα5,08 γρ.
Φυτικές ίνες1,03 γρ.