Στήθος κόκορα γεμιστό

Εμφανίσεις: 5.554
Στήθος κόκορα γεμιστό
Υλικά:
1.2 κιλό στήθος κόκορα
5 ml χυμός λεμονιού φρέσκος
150 γρ. αντσούγιες σε λάδι
120 γρ. βούτυρο
100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
4 γρ. μοσχοκάρυδο


Προτεινόμενες μερίδες: 6

Ετικέτες συνταγή με πιπέρι μαύρο | χυμός λεμονιού φρέσκος συνταγές | συνταγές με κρασί λευκό | χυμός λεμονιού φρέσκος συνταγή | αλάτι συνταγή | Atherina calories

Εκτέλεση συνταγής

Ξεκοκαλίζουμε το στήθος από τον κόκορα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα 100 γρ. από το βούτυρο με τα φιλέτα αντζούγιας τεμαχισμένα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, μία πρέζα μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Η κρέμα που θα παραχθεί θα πρέπει να είναι ομοιογενής και αρκετά πυκνή.

Απλώνουμε το στήθος του κόκορα και το γεμίζουμε με την κρέμα που έχουμε πάρει από την ανάμειξη βουτύρου και αντζούγιας. Στη συνέχεια, τυλίγουμε σε ρολό το κρέας μας, το δένουμε με σπάγκο κουζίνας και αλείφουμε το εξωτερικό του με το υπόλοιπο βούτυρο.

Βάζουμε το ρολό μας σε ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C, φροντίζοντας να το αλείφουμε κατά διαστήματα με το λίπος που θα βγαίνει κατά το μαγείρεμα ανακατεμένο με το κρασί, το οποίο ρίχνουμε στο ταψί λίγη ώρα μετά που το φαγητό μας θα μπει στο φούρνο.

Μαγειρεύουμε για 3 ώρες περίπου και αφού το βγάλουμε από το φούρνο, κόβουμε το ρολό μας σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.
Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα


Θερμίδες462
Πρωτεΐνες ζωικές7,38 γρ.
Υδατάνθρακες1,12 γρ.
Λιπαρά19,35 γρ.
Σάκχαρα0,42 γρ.
Φυτικές ίνες0,13 γρ.