Εκτέλεση συνταγής
Ξεκοκαλίζουμε το στήθος από τον κόκορα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα 100 γρ. από το βούτυρο με τα φιλέτα αντζούγιας τεμαχισμένα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, μία πρέζα μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Η κρέμα που θα παραχθεί θα πρέπει να είναι ομοιογενής και αρκετά πυκνή.
Απλώνουμε το στήθος του κόκορα και το γεμίζουμε με την κρέμα που έχουμε πάρει από την ανάμειξη βουτύρου και αντζούγιας. Στη συνέχεια, τυλίγουμε σε ρολό το κρέας μας, το δένουμε με σπάγκο κουζίνας και αλείφουμε το εξωτερικό του με το υπόλοιπο βούτυρο.
Βάζουμε το ρολό μας σε ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C, φροντίζοντας να το αλείφουμε κατά διαστήματα με το λίπος που θα βγαίνει κατά το μαγείρεμα ανακατεμένο με το κρασί, το οποίο ρίχνουμε στο ταψί λίγη ώρα μετά που το φαγητό μας θα μπει στο φούρνο.
Μαγειρεύουμε για 3 ώρες περίπου και αφού το βγάλουμε από το φούρνο, κόβουμε το ρολό μας σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα 100 γρ. από το βούτυρο με τα φιλέτα αντζούγιας τεμαχισμένα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, μία πρέζα μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Η κρέμα που θα παραχθεί θα πρέπει να είναι ομοιογενής και αρκετά πυκνή.
Απλώνουμε το στήθος του κόκορα και το γεμίζουμε με την κρέμα που έχουμε πάρει από την ανάμειξη βουτύρου και αντζούγιας. Στη συνέχεια, τυλίγουμε σε ρολό το κρέας μας, το δένουμε με σπάγκο κουζίνας και αλείφουμε το εξωτερικό του με το υπόλοιπο βούτυρο.
Βάζουμε το ρολό μας σε ταψί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C, φροντίζοντας να το αλείφουμε κατά διαστήματα με το λίπος που θα βγαίνει κατά το μαγείρεμα ανακατεμένο με το κρασί, το οποίο ρίχνουμε στο ταψί λίγη ώρα μετά που το φαγητό μας θα μπει στο φούρνο.
Μαγειρεύουμε για 3 ώρες περίπου και αφού το βγάλουμε από το φούρνο, κόβουμε το ρολό μας σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε.