Αρχική σελίδα ▸ Υλικά ▸ lonza
Υλικά:
|
Δημοσιεύθηκε: 7/6/2014 - Εμφανίσεις: 4802 |
Tweet
|
Το lonza είναι αλλαντικό (σαλάμι) από χοιρινό κρέας, το οποίο μπορεί να προέρχεται από διαφορετικά μέρη του ζώου.
Στη βόρεια Ιταλία είναι γνωστό ως καρέ ή φιλέτο, γιατί γίνεται περικοπή από το καρέ των μυών χωρίς τα οστά. Μπορεί να παρασκευαστεί και από το φιλέτο πίσω από τα πλευρά του ζώου και περιλαμβάνει τόσο το κρέας όσο και τα οστά. Είναι ένα νόστιμο σαλάμι και ας περιέχει λιγότερη ποσότητα λίπους από άλλα, μόνο που δεν είναι πολύ μαλακό.
Στην κεντρική Ιταλία παρασκευάζεται και από το λαιμό του χοίρου στο σημείο που δεν έχει κόκκαλα και αλατίζεται και αφήνεται για ωρίμανση για 60 μέρες τουλάχιστον.
Κατηγορίες
- Εποχιακά ειδικά μενού
- Πρωινό
- Σάλτσες & ζωμοί
- Ορεκτικά
- Σούπες
- Ζυμαρικά
- Φρέσκα ζυμαρικά
- Ρύζι & ριζότο
- Κρέας
- Κοτόπουλο & πουλερικά
- Ψάρια & θαλασσινά
- Slow cooking - Cocotte
- Όσπρια & λαχανικά
- Σαλάτες
- Vegetarian
- Ζυμωτά & πίτσα
- Γλυκά
- Κοκτέιλ κρύα & ζεστά
- Παραδοσιακά λικέρ
- Ροφήματα κρύα & ζεστά
- Coffee corner
- Σιρόπια